skip to Main Content
Menu
Toimitusmaksu 5,90€ tai ilmainen yli 50€ tilauksille | Toimitusaika 2-3 arkipäivää!
5+5 Ajatusta Miksi Ja Miten Vähentää Muovia

5+5 ajatusta miksi ja miten vähentää muovia

Kookoskippo tukee muovin vähentämistä. Haluamme kantaa oman vastuumme ja esimerkiksi pakkausmateriaalimme ovatkin aina ympäristöystävällisiä. Kokosimme sinulle 5 syytä, miksi muovin käyttöä tulisi vähentää, sekä 5 helppoa tapaa miten aloittaa.

5 syytä vähentää muovia:

  1. Jos jatkamme samaan tahtiin, vuonna 2050 mennessä meressä on enemmän roskaa kuin kaloja
  2. Muovijätteestä kärsivät luonto, eläimet ja ihmiset. Muovin jämiä löytyy esim. Kaloista ja pahimmassa tapauksessa nämä siirtyvät ravinnon mukana ihmiseen. On arvioitu, että miljoona merilintua sekä satatuhatta merinisäkästä kuolee vuosittain muovijätteen vuoksi. Esim. WWF:n sivuilta voit lukea aiheesta tarkemmin.
  3. Mikromuoveihin sitoutuu ympäristömyrkkyjä. Kalojen syödessä mikromuovia, osa myrkystä voi siirtyä niiden kudoksiin.
  4. Mikromuovien haitoista ihmiselle ei ole olemassa vielä kattavaa tutkimusta, mutta on todettu, että altistus voi saada aikaan esim. hormonihäiriöitä. Muovien pääsy luontoon tulisi estää, vaikka kaikkia ympäristö- ja terveysvaikutuksia ei vielä tiedetäkään. Haluatko sinä olla mukana ihmiskokeessa?

 

5 helppoa tapaa vähentää muovia:

  1. Kestohedelmäpussi –isoista kaupoista saakin jo ostettua kätevästi oman kestohedelmäpussin. Ei enää monta pientä muovipussia kotiin! Käsi ylös, kuinka monella on pikkupussit aiemmin lentäneet roskikseen suoraan kauppareissun jälkeen?
  2. Kangaskassi kaupoilla –monet vaateliikkeet ovatkin jo muuttaneet muovikassinsa maksulliseksi, joten samalla säästät rahaa.
  3. Take away –kahvikupit ja muovipullot. -helppo korvata omalla kupilla tai lasisella pullolla.
  4. Vaatteet –vältä tekokuituisia tekstiilejä. Vaatteista irtoaa mikromuovia käytössä sekä pestessä, josta se kulkeutuu vesistöihin. Osta harkitusti laatua. Yle uutisoi juuri aiheesta, lue lisää täältä
  5. CosmEthics –sovellus –kertoo hetkessä kosmetiikkatuotteen viivakoodin avulla sisältääkö se mikromuovia.

 

Suurin virhe on olla tekemättä mitään, vain siksi että luulet miten vähän yksi ihminen voi vaikuttaa.

/Kookoskippo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top
×Close search
Search