
Syötävää sesonkien mukaan: Mausteinen kurpitsakeitto Kookoskipon tyyliin
Kurpitsat alkavat ilmestyä kauppojen hevi-osastolle. Täytyy sanoa, että kurpitsat ovat tutumpia Halloween –koristeluista, joten päätin ottaa haasteen vastaan ja kokkailla kurpitsakeittoa. Ja tuli muuten ihan todella hyvää, joten resepti päätyi sesonkireseptien joukkoon! Keitto maistuu varmasti mausteisen ystävälle ja onneksi tulisuutta voi säädellä helposti chilillä 🙂
Mausteinen kurpitsakeitto (kippo 3-4 henkilölle)
Ainesosat:
1 kurpitsa (n. 1kg)
1L kasvislientä
2 isoa porkkanaa
pala inkivääriä
puolikas chili
2 valkosipulinkynttä
150g Olympia –sulatejuustoa
1tl juustokuminaa
1tl suolaa
1tl pippuria
Valmistus:
- Poista kurpitsan kuoret ja siemenet sekä pilko se (ota muuten siemenet talteen, ovat hyviä paahdettuina! Lue kurpitsansiementen hyödyistä täältä). Pilko myös porkkanat, inkivääri, chili ja valkosipuli. Keitä kasvisliemessä n. 15-20min
- Soseuta kaikki ainekset (tarkista tässä kohtaa tarvitaanko vettä vähemmän/enemmän)
- Kiehauta ja lisää joukkoon sulatejuusto sekä mausteet. Saat keitosta vegaanisen version vaihtamalla vain juuston vegaaniseen.
- Nauti –parhaalta maistuu kookoskiposta 🙂
Jos resepti pääsee testiin, niin jaa se meille #kookoskippo <3
/Säde-Tuulia