skip to Main Content
Menu
Toimitusmaksu 5,90€ tai ilmainen yli 50€ tilauksille | Toimitusaika 2-3 arkipäivää!
Ajatuksia Ympäristöystävällisestä Syömisestä

Ajatuksia ympäristöystävällisestä syömisestä

Tämän kirjoituksen tarkoitus ei missään tapauksessa ole tuomita lihansyöntiä vaan herättää ajatuksia. Me Kookoskipolla ollaan myös jätetty liha käytännössä pois ruokavaliosta, mutta ei täysin.

Kookoskippo yrityksenä haluaa toimia maapalloa säästäen sekä hyvinvointia edistäen.

 

Faktoja on, että ainakin seuraavat asiat ovat

lihatuotannon aiheuttamia:

– Maaperän laadun huonontuminen

– Rajallisten vesiresurssien kulutus

– Meriekosysteemien häiriöt eläinten jätteistä (Ongelma koskee myös Itämerta)

– Metaanikaasupäästöt, jotka ovat moninkertaisesti pahempi kuin hiilidioksidi

– Antibioottiresistenssi kasvaminen (ei tosin vielä iso ongelma Suomessa)

 

 

Soija

Moni kritisoi esimerkiksi soijan kasvatuksen tuhoavan sademetsiä. On totta, että soijankin kasvattaminen on tällä hetkellä ongelmallista. WWF suositteli jättämään ruokavaliosta pois soijalla ruokitun lihan mutta suosimaan soijan syömistä. Tätä ihmeteltiin esimerkiksi Maaseudun tulevaisuudessa.

 

Lihateollisuuteen viljellystä soijasta päätyy 70% ja suurin osa jäljelle jääneestä määrästä muutetaan soijaöljyksi. Ihmisten ravinnoksi nykyisestä soijan tuotannosta päätyy kuitenkin vain alle 6%

Voit lukea englanniksi lisää tästä. Jos soijantuotantoa ei pistettäisi ensin nautojen masuihin ja vasta siitä ihmisille, säästyisi huomattavan paljon luonnonvaroja.

 

Vedenkulutus

Vedenkulutuksessa lihantuotannon kestämättömyys myös korostuu. Kiloon naudanlihaa vaaditaan yli 15000 litraa vettä. Kaikki lihat ovat käytännössä samaa luokkaa. Kiloon pastaa tai leipää sen sijaan vaaditaan alle 2000 litraa. Kaikista paras juttu on se, että viini ja olut ovat hyvinkin vesipihejä. Lasillinen viiniä kuluttaa vettä 109 ja olutta 74 litraa joten huoli pois, kestäväsi syöminen ei vie saunaoluita tai ruokaviinejä 🙂

 

Luonnonvarojen ja vedenkulutuksen lisäksi yksi konkreettisin etu on jätteen väheneminen. Kasvisten keräily kaupasta kannattaakin hoitaa niin, ettet ota niitä pikkumuovipusseja. Siten jätteen tuotto vähenee samalla.

 

Kookoskippo ja ympäristöystävällinen syöminen

Pakko myös vielä mainita. Vasta juuri lihansyönnin loputtua/todella paljon vähennyttä voi makujen määrän sanoa kasvaneen roimasti ja olon parantuneen huimasti!

 

Kookoskippo suosittelee vähentämään lihan syömistä koska niinkin pienellä teolla pystyt säästämään roimasti luonnonvaroja. Sen lisäksi värikkäät kasvikset näyttävät mahtavalta (kookoskipossa) On vain yksi pallo.<3

 

Ruokavalion kokoiset elämäntapamuutokset täytyy tehdä kestävästi, ettei muutosten radikaalius lannistuta intoa lopettaa projekti muutaman viikon kuluttua. Onko teillä niksejä? Pistäkää meille ja muille lukijoille vinkkejä!

/Jesse

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top
×Close search
Search